Όχι στην παράδοση της καθαριότητας του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε εργολάβους

 


Όχι στην προσπάθεια παράδοσης σε εργολάβους της καθαριότητας του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Χαλκίδα, 30 Ιούνη 2023

Το παρόν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας ενάντια στην είσοδο εργολάβου στην καθαριότητα έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Ζωή Χαχάμη, Γραμματέα της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, εκφράζοντας την υποστήριξη του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Επίσης, επιστολή προς τους εργαζόμενους έστειλε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπορούσε να πάρει μέρος στην κινητοποίηση.

Η επιστολή του Γ. Μαρίνου:

«Δηλώνω την αμέριστη στήριξη στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα μαζί με το Σύλλογο για να μη μπει εργολάβος, για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς όροι δουλειάς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πριν ακόμα συγκροτήσει τα Υπουργεία της, “πιάνει άμεσα δουλειά” , χτυπώντας λαϊκά δικαιώματα. Οι 30 εργαζόμενοι στη καθαριότητα έχουν βιώσει από πρώτο χέρι της απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς , ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλες ελλείψεις και έδωσαν τη μάχη της πανδημίας και τώρα, 2 χρόνια μετά, βιώνουν την ανασφάλεια και τους οδυνηρούς όρους του εργολάβου.

Η εξέλιξη αυτή είναι βήμα για τη παραπέρα ιδιωτικοποίηση, για το σχέδιο τους για το «νέο ΕΣΥ».

Τα μέτρα που θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν και αφορούν την Υγεία έχουν τη σφραγίδα του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου υπερμνημονίου που όλα τα κόμματα πίνουν κρασί  στο όνομα του.

Στα πλαίσια του περιορισμού του κόστους των νοσοκομείων , παραδίδουν υπηρεσίες του σε ιδιώτες και υποβαθμίζουν πάρα πέρα την Υγεία. Η ένταξη εργολάβου και στη καθαριότητα μετά τη φύλαξη θα έχει αρνητικές συνέπειες για το ίδιο το Νοσοκομείο, για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει επιχειρηματική δράση στην υγεία και το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ξεκάθαρα λέει: καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία, υψηλού επιπέδου παροχές, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό, με ενίσχυση της πρόληψης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όλα τα άλλα κόμματα αποδέχονται τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εξάλλου όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας , συντήρησαν τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και αυτή όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις διόγκωσαν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είναι προάγγελος της εργολαβοποίησης.  Αναγνωρίζουν την Υγεία ως εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται και όχι ως αγαθό.

Είμαστε στον ίδιο αγώνα, στην ίδια πλευρά και θα συμβάλλουμε αποφασιστικά να δυναμώσει ο αγώνας, να οργανωθεί αποφασιστικά αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε όλα τα πόστα, να φύγουν οι εργολάβοι, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.

Δεσμευόμαστε, όταν ξεκινήσει τις εργασίες της η Βουλή να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τα ζητήματα της Υγείας και του Νοσοκομείου Χαλκίδας, να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση για την επίλυσή τους.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες σας»!

Σχόλια