Επίσκεψη Ιωάννη Καλαβρή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας


Με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδος και στελέχη της υπηρεσίας συναντήθηκε την 19/04/2023 ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καλαβρής.

Ο κ. Διοικητής υποδέχθηκε στην υπηρεσία τον υποψήφιο Βουλευτή στον οποίο παρουσίασε  τα κύρια αιτήματα και τις ανάγκες της τοπικής υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων, στην ανάγκη πρόσληψης περισσότερου μόνιμου προσωπικού, αλλά και στην ανάγκη ανάπτυξης δράσεων πρόληψης και καθαρισμού των δασών. Ο Διοικητής επεσήμανε ότι ήδη από την πλευρά τους έχουν ζητήσει την άμεση συντήρηση όλων των δασικών δρόμων, ότι έχει ζητηθεί η άμεση απομάκρυνση των σπασμένων πεύκων ειδικά στην περιοχή του Αγίου που έσπασαν λόγω του χιονιά και εν γένει ότι η υπηρεσία ετοιμάζεται για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Καλαβρής αναφέρθηκε στην ανάγκη για την άμεση στελέχωση τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των Δασαρχείων με νέες προσλήψεις και μόνιμο προσωπικό , τόνισε ότι είναι αυτονόητο πως πρέπει να δοθεί το βάρος στην πρόληψη και την σωστή προετοιμασία, καθώς η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και απαιτεί εντατικοποίηση των προσπαθειών πρόληψης αλλά και ενίσχυση των μέσων αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Ο υποψήφιος Βουλευτής δήλωσε τέλος ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια θωράκισης της Εύβοιας, και θα σταθεί στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Σχόλια