Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κύμης

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνετε εσείς όπως και οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία όλης της χώρας, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Ξέρουμε καλά τι σημαίνει εργολαβοποίηση και συνθήκες εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τι σημαίνει ομηρία και ανεργία. Ανασφάλεια και κακοπληρωσιά.

Ξέρουμε καλά τον τιτάνιο αγώνα που δίνετε εσείς οι υγειονομικοί και το προσωπικό στα νοσοκομεία ανεξάρτητα από ειδικότητες, προκειμένου να φροντίσετε τους αρρώστους μας, να παρέχετε στο λαό της περιοχής σας τις βέλτιστες δυνατές σε αυτές τις συνθήκες, υπηρεσίες υγείας.


Το συνδικάτο μας, όπως και εκατοντάδες άλλα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, αυτόν τον καιρό, παράλληλα με τις αρχαιρεσίες που διεξάγει για να αναδειχθούν τα νέα του όργανα, ενημερώνει, συζητά με ζωντανές διαδικασίες, πρόσωπο με πρόσωπο, με μέλη του και πλατύτερο κόσμο για το δικαίωμά μας στην υγεία, στην προστασία από την πανδημία, για την ανάγκη για πλήρως στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, με ΚΥ και Νοσοκομεία στο ύψος των αναγκών και των δυνατοτήτων του 21ου αιώνα.

Συζητά για την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα που έρχεται να πετάξει στον κάλαθο τον αχρήστων ο νόμος Χατζηδάκη, που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενο νόμοι (Βρούτση – Αχτσίογλου) στα εργασιακά. Για την προσπάθεια φίμωσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με την κατάργηση του 1264.

Για τις διεκδικήσεις μας που πρέπει να πυκνώσουν σε μία περίοδο που το εισόδημά μας εξανεμίζεται από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, οι λογαριασμοί εξανεμίζουν το μισθό πριν καλά καλά μπει ο μήνας στα μισά.


Σας καλούμε στη σύσκεψη που διοργανώνουμε την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο στο Αλιβέρι για να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς, να συντονίσουμε τα βήματά μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για ζωή με δικαιώματα, για μεροκάματο με αξιοπρέπεια 


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σχόλια